İç Denetim Başkanı Dr. Cem ÇETİN, Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Rolü konulu webinara konuşmacı olarak katıldı

kurumsalyonetimafis.jpg (1.28 MB)

1 Aralık 2022 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Rolü başlıklı seminere, Üniversitemiz İç Denetim Başkanı Dr.Cem Çetin konuşmacı olarak katılmıştır.

Üniversite öğrencileri ve kamu iç denetçilerinin iştirak ettiği webinarda kurumsal yönetim anlayışının hayata geçirilmesinde iç denetimin rolü üzerinde durulmuştur. Tüm kuruluşlar için büyük önem arz eden kurumsal yönetişim anlayışının iç denetçilere yüklediği yetki ve sorumluluklara vurgu yapılmış ve bu bağlamda iç denetçilerin holistik bir bakış açısıyla proaktif bir tutum sergileyerek geçmiş yerine geleceğe odaklanmaları gerektiğine işaret edilmiştir.

Etkinlik, kuruluşların da iyi bir "kurumsal yönetim" ve giderek "kurumsal yönetişim" anlayışını hayata geçirebilmeleri için iç denetimle işbirliği yapmaları gerektiği tespiti ile son bulmuştur.